WIE IS SYNERGY NU EIGENLIJK

Hoi ik ben Steven en ik ben de geen achter Synergy & Hardsummer.nl. Al sinds 2001. Wat starte als een hobby in 2001 is een klein beetje uit de hand gelopen de afgelopen jaren. Het begon toen ik ergens een verhaal zag dat er een strand feest zou komen in Almere, zo nieuwsgierig dat ik was en nog ben ging ik me er in verdiepen. Ik vertelde het me vader en iedereen die ik maar zag. Ik beschikte over een cameratje waarmee ik filmpjes maakte, over de kwalteit zullen we het maar niet meer hebben. Het evenement wat kwam bleek Defqon.1 te zijn een evenement gemaakt met allemaal trash (afval). Het duurde echter tot 2003 voor dat ik mijn eerste stapjes neerzette op het almeerse zand strand en me ogen uitkeek. Stages gemaakt van staal en autobanden en overal stond wel een reusachtig gemaakt trash robot. 

Ik besloot om maar wat rond te dwalen met mijn cameratje en wat dingen vast te leggen, want ik was er nu toch. De dag vloog voorbij maar ineens kwam er in me op wat ga ik na dit evenement doen met mijn beeld/foto materiaal? Ik maakte een website aan in 2003 met de naam defqon1editions.nl en begon hier mijn werk op te zetten, al snel bleek dat er concurentie onderweg was want na uitingen van derde kreeg ik van Q helaas een mail dat mijn website offline moest worden gehaald en daar baalde ik van, want ik had immers de beste bedoelingen met alles. 

Ik besloot om niet me hoofd neer te leggen maar sterker uit de strijdt te komen en ik maakte een nieuwe website aan met party video/fotografie. Ik ging door met waar ik me goed in voelde en dat was evenementen bezoeken. Met het jaar werden het steeds meer en meer evenementen en kwam er toch wel enige druk op mij te staan om dat ik wilde presteren en kwaliteit wilde maken. Ik starte met een kleine jvc handycam naar een Sony Camcorder naar een proffessionele camera in 720 en 1080p kwaliteit, allemaal inversteringen die ik deed om mijzelf goed op de markt te zetten. 

Ik ging heel het land door om maar elk feest te bezoeken, ook feesten die er helaas niet meer zijn en het niet gehaald hebben in bepaalde tijden tegenover andere grote concepten, en soms vindt ik dat nog altijd erg jammer. Ondaks me eigen tegenslagen sta ik er nog altijd ook nu en ook nog over een aantal jaar dat weet ik zeker. 

Ondertussen anno 2023 heb ik flink uitgebreid met mijn film materiaal. Ik filmde met een Lumix G80 dit was 5 jaar prima maar ook die camera's zijn gevoelig voor slijtage. Ik heb er mooie evenementen mee bezocht en er zijn schitterende video's uitgekomen maar ik moest vernieuwen om te kunnen blijven doen wat ik doe. Dus besloot ik te gaan voor een nieuwe Lumix, want dat vindt ik toch wel de camera's als het gaat om filmwerk die schitterend werk samen met mij afleveren. De Lumix GH5 Mark 2 is een ijzersterk appraat met een verbluvend resultaat in 4K of 6K, dat is even heel wat anders dan waar ik ooit mee begon 720p. 

Nu ik weer door kan merk ik wel dat in de covid periode en ook wel daarvoor al dat er enorm veel concurentie is of concurentie kan ik het eigenlijk niet noemen het zijn collega's, maar er zijn er zo veel bijgekomen als je kijkt naar 2001, en nu is er bij gekomen dat het soms wel moeilijk is om hetzelfde resultaat neer te zetten als de andere, al doet iedereen waar hij goed in is en heeft iedereen zijn/haar eigen stijl met video maken. Geen video zal ooit gelijk zijn aan elkaar van welk evenement dan ook.

Naast het video maken doe ik nog een deel marketing op socialmedia kanalen, want ook die zijn er de laatste jaren bijgekomen. Van Facebook tot instagram tot tiktok overal plaats ik zoveel mogelijk aankondigingen van een evenement waar het mij leuk lijkt om mijn "hobby"uit te kunnen voeren. De afbeeldingen maak ik een deel met een bestaande flyer en een deel met mijn eigen ontworpen teksten of via online "vrije" afbeeldingen die rechtevrij zijn. 

Door de jaren heen is mijn naam dus wel bekend geworden en daar ben ik blij mee. Er zijn nu een aantal vaste organisaties die weten wat ik ben wat ik doe en wat ik aan werk lever. Ik ben iedere dag nog blij dat ik bij hun mijn hobby kan en mag uitvoeren en samen met het publiek mag genieten en iedereen mag vastleggen, waarna we samen na het evenement teug kunnen kijken op iets moois dat we beleeft hebben.

Wat zorgt er voor deze prachtige video's

  • Lumix GH5 Mark 2 body
    Sigma 12-60 lens
    2 Powerbanks (opladen acuus in de camera)
    Feelworld externe monitor
    5 sd kaartjes